Rideskolehestene

På Ridesenteret i Rauland

Vi har valgt å satse på allsidige sportshester av ulik størrelse, fra mellomstore ponnier til store ridehester. Mange av kundene våre er voksne, dyktige ryttere, og vi har derfor satset på en kvalitet som skal tilfredsstille disse. Ponniene er dessuten like godt skolert som de store hestene.

Blant både de store og de små har vi rolig typer, og de med mer energi i. Felles for alle er at de er snille og greie å håndtere. Det er vi som driver rideskole avhengige av at de er.

Hesteflokken vår er variert. Noen av hestene er unge ”jypplinger”, flertallet er voksne læremestere. De kan brukes til mye, og av mange. Og vi tørr å vedde på at vi har minst en hest som passer for akkurat deg.

Fornøyde hester er lik fornøyde mennesker. Vi setter hestene våre høyt, og er opptatt av deres beste. De får rikelig med utegang, mat og omsorg.

Askepott

Hoppe f. 2010
Norsk Varmblod

Er en ung dame født i 2010, eid av Sigrids søster Anne Rui. I perioder er hun stasjonert på Sørlandet. Askepott er en Norsk varmblods ridehest, etter Casir Ask; under Ismaki (bedre kjent som Frua). Frua gikk i rideskolen på Rauland fra 2010 – 2012, og var en av våre mest avholdte hester. Hennes datter, Askepott, følger i sin mors fotspor. Hun er pen, følsom og en riktig god ridehest som gir veldig mye ridefølelse.

Se video av Askepott her!

Carriga Queen

Hoppe f. 2015
Irsk Sportsponni, kategori II

Queen kom til oss fra Stein Horses i Sverige juli 2020. Hun er i øyeblikket vår yngste skoleponni, og naturlig nok ikke den med mest erfaring. Men hun er ganske aldersadekvat utdannet, og arbeider fint og med god bæring under rytter. Hun hopper med fin teknikk, og vil forhåpentligvis være et riktig godt tilskudd for rideskolen i mange år framover! Foreløpig arbeider hun mest med ryttere som har god balanse og god innvirkning i ridningen sin.

Moangarriff Katy

Hoppe f. 2010
Irsk Sportsponni, kategori I

Katy kom sammen med Queen fra Stein Horses i juli 2020. Katy er en stor ponni, med relativt store bevegelser. Hun hopper godt og ukomplisert, og har tidligere gått jakt og terreng i Irland. Katy er veldig snill! Men siden hun ikke er så vant med rideskolen enda, passer hun best for de litt erfarne rytterne med noe trent følelse for ridning.

 

Dinaro

Vallak f. 1997
Tysk ridehest

Dinaro er en tyskfødt ridehest (ca 165 cm i mankehøyde), født 1997. Svært godt skolert ridehest til både sprang, dressur og på terrengbanen. Dinaro er ikke den største ”gangartsmaskinen”, men en tekniker av rang! Han er veldig øvelsessterk, og er svært avholdt av alle våre ryttere på alle nivåer.

Vetle

Vallak f. 2008
Fjording

Gråblakk fjordings vallak, født 2008. Ca 145 i mkh. Vetle har vi vært så heldige og få låne av Ingrid Vadder i vintersesongen. Han er en skikkelig arbeidskar, med mangfoldig bakgrunn. Både fra skogsarbeid, kjøring og ridning. Vetle er veldig snill, og arbeidsvillig. Passer til mange nivåer.
Vetle står ikke på stallen i øyeblikket, da han er hjemme hos sin eier for sommeren 2020. Kommer tilbake høsten 2020

Tegner Don

Vallak f. 1997
Norsk kaldblods

Tegner Don er en norsk kaldblods født 1997 etter Elding, og han kom til oss sommeren 2016. Hovedsakelig for og arbeide med turer og nybegynnere på sommeren. Han ble hurtig instruktørenes favoritt, da han er veldig flink i terrenget, veldig ridbar og er veldig arbeidsvillig. Han har blitt hos oss, da vi har blitt veldig glade for hans fantastiske personlighet, milde hyggelige vesen og for at han alltid gjør sitt beste. Don har en gammel skade, og skal derfor ikke arbeide på de timene med veldig mye trykk.

Erwin

Vallak f. 1992
Svensk varmblodshest

Erwin er en svensk varmblodshest (ca 165 cm i mankehøyde), født 1992. Han er en fantastisk allround hest, som har lært mange ungdommer og voksne god ridning i både sprang, dressur og på terrengbanen. En var våre aller mest avholdte rideskolehester! Brukes til alle nivåer.

Se video av Erwin her

Frøymin

Vallak f. 2000
Norskfødt lett døl

Frøymin er en norskfødt lett døl, (ca 160 cm i mankehøyde), født 2000. Han er en av våre mest populære rideskolehester, da han er veldig ridbar for alle nivåer, aldersgrupper og i alle grener! En av våre aller mest avholdte skolehester!

Melly

Hoppe f. 2000
Haflinger

Melly er en haflinger hoppe, født 2000, med svært mye rutine fra alle grener. Hun har gått maraton, feltritt, sprang og dressur med hederlige resultater! Melly har mye framdrift, men er flink til og føle sine ryttere, hun er en hest som passer til alle nivåer.

Sidney

Vallak f. 2007
Welsh sec. C

Sidney er en veldig flott Welsh sec. C hoppe, kat. I ca 145 mkh, født i 2007. Hun eies av Ingrid Vadder med familie, og lånes ut til Ridesenteret i vintersesongen. Sidney er en veldig flott all round ponny, og har virkelig blitt en favoritt hos mange! Hun er rolig og veldig snill, men passer også til de mer erfarne rytterne. Kan godt arbeide veldig fint på bakken, hopper fint og har vært veldig fin på terrengbanen. Vi føler oss veldig heldige som får låne denne fine hesten! Sidney står ikke på stallen i øyeblikket, da han er hjemme hos sin eier for sommeren 2020. Kommer tilbake høsten 2020

Riocca

Hoppe f. 2001
Tysk ridehest

Tysk ridehest, hoppe, født -99, ca 170 mkh. Riocca er en veldig flott hoppe med først en sprangkarriere og senere avelskarriere bak seg. Hun er mor til 4 føll, derav flere av de har gjort fantastisk bra i sporten! Riocca er veldig pen, følsom, hun er riktig godt grunnridd og er en veldig god læremester. Hun har ikke altfor mye egen framdrift, og er en hest man må ha en grunnforståelse av egen innvirkning for og ta ut hennes beste potensiale. Hun brukes mest til øvede ryttere.

Black Jack
Vallak f. 2003

Holsteiner
f: Crelido mf: Alcatraz. 

Black Jack er utlånt til oss av Marita Askeland, og er et veldig fint supplement for våre litt mer øvede ryttere.
Han er følsom, med 3 gode gangarter, der spesielt galoppen skal fremheves.
Godt skolert på bakken og hopper riktig fint.

Matchmakers Boy

Vallak f. 1998
Irsk sportsponny

Irsk sportsponny kat I, vallak født -98, med lang sprangkarriere bak seg. Match er en super ponni for de som vil bli trygge i hoppningen og bakketreningen. Han er stø og trygg, og fremdeles glad for jobben sin etter mange år. Super ponni for alle nivåer.

JC Fritz

Vallak f. 1997
Dansk varmblods

Er en eldre gentlemans hest, født 1997, som kom til oss sommeren 2015. Han har tidligere hatt en karriere innen feltritt og gått stabilt til og med MB dressur. Han er veldig øvelsesterk, og en super læremester. I tillegg er han utrolig glad i kontakt, elsker og bli børstet. Veldig fin for litt engstelig ryttere og arbeider godt for alle nivåer.

Trym

Vallak f. 2008
Norsk døl

Norsk døl, vallak, født 2008. Ca 155 mkh. Trym kom til oss høsten 2017, og har sjarmert oss daglig siden da. Han er positiv til alt! En kjernekar med super arbeidsvilje, like flink i hallen som på tur. 

Happy Landing

Vallak f. 1996
Kategori II ponni

Happy Landing er en kategori II ponni (ca 135 c, i mankemål). Født i Danmark i 1996. Happy er en av våre aller mest populære ponnier, som er veldig ridbar for alle nivåer. Han er veldig ”hinderklok” og har gitt mange unge ryttere fantastiske opplevelser ute, på feltrittsbanen, i stallen og i ridehallen!

Goliat

Vallak f. 1997
Kategori II ponni

Goliat er en kategori II ponni (ca 135 i mankehøyde). Født i Danmark i 1997. Goliat er Happys beste venn, og akkurat som han en av våre beste læremestre! Han er veldig lettridd og snill, og gir trygghet og mestringsfølelse til alle elever! Goliat har vært på Ridesenteret siden han var fem år, og er i miljøet her oppe en levende legende!

Walt Disney

Vallak f. 2011
Blanding av Welsh og Gottlandsruss

kat III ponni, vallak

Han kalles Walter i daglig tale, og er utlånt av Rune Røyrås og Ellen Eieland. Strengt tatt er han heller ikke utlånt, men siden han er en svært spesiell personlighet, orket de ikke ha han sammen med sine hester mer..

Walter er en kjekk liten type, med uendelig selvtillit og grenseoverskridende stort selvbilde. Såpass stort at han kan være litt vanskelig og kommunisere med. Han har passende stor motor, har god kapasitet i hoppningen, men er ikke en rideponni for de urutinerte. Han er derimot veldig fin å kjøre med.

Luna

Hoppe f. 2007
Sportsponni

Sportsponni, hoppe kat II, født -07. Luna er i privat eie av Unni Elise Timland Lio, men arbeider også litt i rideskolen ved behov. Luna er en frisk og veldig arbeidsvillig dame, med mye naturlig framdrift. Hun er like glad for dressurarbeidet som sprang! Luna passer best for litt øvede ryttere, da hun har mye energi, og krever en velbalansert sits og noe erfaring.