Rideskolehestene

På Ridesenteret i Rauland

Vi har valgt å satse på allsidige sportshester av ulik størrelse, fra mellomstore ponnier til store ridehester. Mange av kundene våre er voksne, dyktige ryttere, og vi har derfor satset på en kvalitet som skal tilfredsstille disse. Ponniene er dessuten like godt skolert som de store hestene.

Blant både de store og de små har vi rolig typer, og de med mer energi i. Felles for alle er at de er snille og greie å håndtere. Det er vi som driver rideskole avhengige av at de er.

Hesteflokken vår er variert. Noen av hestene er unge ”jypplinger”, flertallet er voksne læremestere. De kan brukes til mye, og av mange. Og vi tørr å vedde på at vi har minst en hest som passer for akkurat deg.

Fornøyde hester er lik fornøyde mennesker. Vi setter hestene våre høyt, og er opptatt av deres beste. De får rikelig med utegang, mat og omsorg.

Askepott

Hoppe f. 2010
Norsk Varmblod

Født i 2010, hoppe på ca 170 cm, eid av Sigrids søster Anne Rui. Askepott er en Norsk varmblods ridehest, etter Casir Ask; under Ismaki (bedre kjent som Frua). Frua gikk i rideskolen på Rauland fra 2010 – 2012, og var en av våre mest avholdte hester. Hennes datter, Askepott, følger i sin mors fotspor. Hun er pen, følsom og en riktig god ridehest som gir veldig mye ridefølelse.

Se video av Askepott her!

Royal Z’S J’Amie Lavie – «Amie»

Hoppe f. 2012
Knapstruber kryssning

Amie er en stor hoppe, på ca 170 cm. Hun er en skikkelig allrounder! Amie har i mange år vært i besittelse av Gulliksen Øy familien, som har vært på faste treninger hos oss. Våren 2021 har vi vært så heldige å få kjøpe henne inn til rideskolen, og hun blir nok en berikelse for mange av våre elever. Amie har 3 gode gangarter, er godt skolert, og med et godt sprang i seg. Foreløpig passer hun best våre mer øvede ryttere, da hun ikke er så vant med skolearbeidet enda.

Goliat

Vallak f. 1997
Kategori II ponni

Goliat er en kategori II ponni (ca 135 i mankehøyde). Født i Danmark i 1997. Goliat er Happys beste venn, og akkurat som han en av våre beste læremestre! Han er veldig lettridd og snill, og gir trygghet og mestringsfølelse til alle elever! Goliat har vært på Ridesenteret siden han var fem år, og er i miljøet her oppe en levende legende! I disse dager lever Happy og Goliat i litt pensonist tilværelse, og arbeider kun ved behov.

Happy Landing

Vallak f. 1996
Kategori II ponni

Happy Landing er en kategori II ponni (ca 135 c, i mankemål). Født i Danmark i 1996. Happy er en av våre aller mest populære ponnier, som er veldig ridbar for alle nivåer. Han er veldig ”hinderklok” og har gitt mange unge ryttere fantastiske opplevelser ute, på feltrittsbanen, i stallen og i ridehallen! I disse dager lever Happy og Goliat i litt pensonist tilværelse, og arbeider kun ved behov.

Carriga Queen

Hoppe f. 2015
Irsk Sportsponni, kategori II

Queen kom til oss fra Stein Horses i Sverige juli 2020. Hun er i øyeblikket vår yngste skoleponni, og naturlig nok ikke den med mest erfaring. Men hun er ganske aldersadekvat utdannet, og arbeider fint og med god bæring under rytter. Hun hopper med fin teknikk, og vil forhåpentligvis være et riktig godt tilskudd for rideskolen i mange år framover! Foreløpig arbeider hun mest med ryttere som har god balanse og god innvirkning i ridningen sin.

Champ

Vallak f. 2011
Norwegian Quarter Horse

Champ kom til oss julen -21. Han er en flott norsk født Quarter hest, som har mest base fra western ridning. Han er sensitiv, snill og følsom for hjelperne. Foreløpig er han ganske ny for rideskolen, og trenger ryttere som er litt trygge i sin ridning. Vi er veldig glade for at Champ kom til oss, da han er en veldig fin hest og lære myk og harmonisk ridning på!

 

Dinaro

Vallak f. 1997
Tysk ridehest

Dinaro er en tyskfødt ridehest (ca 165 cm i mankehøyde), født 1997. Svært godt skolert ridehest til både sprang, dressur og på terrengbanen. Dinaro er ikke den største ”gangartsmaskinen”, men en tekniker av rang! Han er veldig øvelsessterk, og er svært avholdt av alle våre ryttere på alle nivåer. Dinaro begynner nå og komme i den alder at han skal tas vare på i forhold til sin helse. Han går derfor 2021 sesongen kun på utvalgte leksjoner.

Blåmann

Vallak f. 2002
Dølahest

Blåmann er en veldig spesiell og sjarmerende hest som kom med sin kompis Borkkar til oss sommeren 2021. Han har virkelig sjarmert oss med sitt veldig spesielle blikk, og sterke trang til oppmerksomhet. Han har hatt en periode med rekonvalesens hos oss, da han hadde noen fysiske utfordringer når han kom. Blåmann passer godt for ryttere som verdsetter det klassiske arbeidet med form. Han har store bevegelser, er lett og myk i kontakten, veldig snill, men også litt distre. Han fungerer best med ryttere som forstår grunnprinsipper av ridning.

Frøymin

Vallak f. 2000
Norskfødt lett døl

Frøymin er en norskfødt lett døl, (ca 160 cm i mankehøyde), født 2000. Han er en av våre mest populære rideskolehester, da han er veldig ridbar for alle nivåer, aldersgrupper og i alle grener! En av våre aller mest avholdte skolehester!

Borkkar

Vallak, f. 2013
Norsk Dølahest

Borkkar er en veldig sjarmerende vallak e: Espeset Borken ue: Smedsmo Lindar. Han er faktisk i slekt med Trym, noe vi godt kan merke med positivitet og allsidighet. Han er ca 155 cm i mkh, men sterk i kroppen, og kan godt bære en voksen rytter. Sjarmerende og snill type, passer alle nivåer.

Melly

Hoppe f. 2000
Haflinger

Melly er en haflinger hoppe, født 2000, med svært mye rutine fra alle grener. Hun har gått maraton, feltritt, sprang og dressur med hederlige resultater! Melly har mye framdrift, men er flink til og føle sine ryttere, hun er en hest som passer til alle nivåer.

Sidney

Vallak f. 2007
Welsh sec. C

Sidney er en veldig flott Welsh sec. C hoppe, kat. I ca 145 mkh, født i 2007. Hun eies av Ingrid Vadder med familie, og lånes ut til Ridesenteret i vintersesongen. Sidney er en veldig flott all round ponny, og har virkelig blitt en favoritt hos mange! Hun er rolig og veldig snill, men passer også til de mer erfarne rytterne. Kan godt arbeide veldig fint på bakken, hopper fint og har vært veldig fin på terrengbanen. Vi føler oss veldig heldige som får låne denne fine hesten! Sidney står ikke på stallen i øyeblikket, da han er hjemme hos sin eier for sommeren 2020. Kommer tilbake høsten 2020

Riocca

Hoppe f. 2001
Tysk ridehest

Tysk ridehest, hoppe, født -99, ca 170 mkh. Riocca er en veldig flott hoppe med først en sprangkarriere og senere avelskarriere bak seg. Hun er mor til 4 føll, derav flere av de har gjort fantastisk bra i sporten! Riocca er veldig pen, følsom, hun er riktig godt grunnridd og er en veldig god læremester. Hun har ikke altfor mye egen framdrift, og er en hest man må ha en grunnforståelse av egen innvirkning for og ta ut hennes beste potensiale. Hun brukes mest til øvede ryttere.

Black Jack
Vallak f. 2003

Holsteiner
f: Crelido mf: Alcatraz.

Black Jack har vært hos oss siden høsten 2019, og er et veldig fint supplement for våre litt mer øvede ryttere.
Han er følsom, med 3 gode gangarter, der spesielt galoppen skal fremheves.
Godt skolert på bakken og hopper riktig fint.

Matchmakers Boy

Vallak f. 1998
Irsk sportsponny

Irsk sportsponny kat I, vallak født -98, med lang sprangkarriere bak seg. Match er en super ponni for de som vil bli trygge i hoppningen og bakketreningen. Han er stø og trygg, og fremdeles glad for jobben sin etter mange år. Super ponni for alle nivåer.

JC Fritz

Vallak f. 1997
Dansk varmblods

Er en eldre gentlemans hest, født 1997, som kom til oss sommeren 2015. Han har tidligere hatt en karriere innen feltritt og gått stabilt til og med MB dressur. Han er veldig øvelsesterk, og en super læremester. I tillegg er han utrolig glad i kontakt, elsker og bli børstet. Veldig fin for litt engstelig ryttere og arbeider godt for alle nivåer.

Trym

Vallak f. 2008
Norsk døl

Norsk døl, vallak, født 2008. Ca 155 mkh. Trym kom til oss høsten 2017, og har sjarmert oss daglig siden da. Han er positiv til alt! En kjernekar med super arbeidsvilje, like flink i hallen som på tur.

Shannon Cavan Sforzando «Zando»

Vallak, f. 2011
Connemara

Vi har vært så heldige å få låne fine Zando av XXX en periode, og han vil bli et glimrende tilskudd til rideskolen. Zando er godt utdannet i dressurarbeidet, fra sin eier. Det siste året har han også hoppet endel, og vi håper han kan passe til flere av våre flinke skoleryttere. Zando er av det litt bedagelige slaget, men med litt god samkjøring av hjelpere, blir han en skikkelig jobbemaskin!