Den nye siden vår er under opparbeiding og mangler noe informasjon foreløpig. Gi beskjed om du lurer på noe!

Grønt kort kurs

Norges Rytterforbund ønsker at alle konkurranseryttere skal ha nødvendige basiskunnskaper om hest, sikkerhet og reglement, og det er derfor et krav om Grønt Kort for å kunne starte på UK-stevner og oppover, og for å kunne løse rytterlisens i NRYF.
Sigrid Rui er autorisert Grønt Kort kursholder, men kan ikke arrangere Grønt Kort Hovedkurs i privat regi. Dette må gjøres via en klubb, og kan bookes via en rideklubb. Både webinar og fysiske kurs.

 

Grønt kort har i løpet av 2020 blitt oppdatert, og delvis digitalisert:

Her kommer oppdatert informasjon om veien til Grønt Kort.
1. Du må være medlem av en rideklubb og opprette egen profil i Min Idrett.
2. Du må kjøpe og lese den digitale pensumboken «På vei inn i ryttersporten».
3. Nå er du klar for å gjennomføre to digitale forkurs med tilhørende prøver hvor temaene er reglement (KR 1) samt sikkerhet og hestekunnskap.
4. Neste trinn er hovedkurset hvor temaet er praksis i stall. Dette kurset må holdes av en autorisert Grønt Kort-kursholder.
4. Til slutt tar du en ride/kjøreprøve for Grønt Kort-kursholder, alternativt hos en ridelærer/instruktør som må godkjennes av en den autoriserte Grønt Kort-kursholderen.
5. Nå har du Grønt Kort og kan løse rytterlisens gjennom klubben din.
NB! Barn til og med 16 år må gjøre alle delene av Grønt Kort sammen med foresatt.

Mange lurer på hva ryttertest er for noe. Norges Rytterforbund har her laget en video med kommentarer på hvordan ri nettopp det Ryttertestprogrammet som skal vises under Grønt Kort prøven:

 

(Bilder fra NRYF)