Rideleir

Drømmer du om en uke med hest, flotte opplevelser, kombinert med ro og et avbrekk i hverdagen? Rideleir på Rauland er for alle aldre og nivåer og arrangeres 2024 i uke 27, 28 og 31. Disse ukene tilbyr vi rideleirer for kr 4700,- inklusive felles lunsj i kafeteriaen. Overnatting på hyttene kan bestilles i tillegg. Også i 2024 tilbyr vi i uke 29 og 30 kursuker for ryttere som ønsker 1 til 1 undervisning. Disse kursene er både tilrettelagt for para ryttere og funksjonsfriske ryttere som ønsker mer fokus mot dressur.  Uke 29 og 30 tar kun inn 5 ryttere pr uke, og koster kr 6000,- pr uke inklusive felles lunsj i kafeteriaen. Overnatting på hyttene bestilles i tillegg.

Ridesenteret i Rauland har som mål å skape kurs og leksjoner som er mest mulig tilpasset hver elev og der sikkerhet av ryttere og hester står i tråd med god undervisning og horsemanship.  

Våre rideleirer tar inn kun 16 ryttere pr uke, og ved såpass få deltagere har vi mulighet til å tilpasse undervisningen svært godt. Vi har gode erfaringer med familier, ungdommer, vennegrupper, og har i snitt like mange ryttere på LB nivå og oppover, som vi har noe mer uerfarne ryttere.

Vi er et populært reisemål for alle aldersgrupper og nivåer grunnet vårt gode og skolerte hestemateriell, god undervisning der vi tar oss den tiden vi trenger, kombinert med aktuell teoriundervisning. Rauland byr også på flott natur, ro og et deilig avbrekk av en ellers stressende hverdag.

Mange har hytte i Rauland, og våre rideleirer kan selvfølgelig bestilles der man bor privat. Ellers tilbyr vi overnatting i våre flotte hytter på stedet, som et tillegg i prisen. Her er det muligheter for å ta med familien eller venner på hyttetur og kombinere oppholdet med ridning, hyttekos, sosialt samvær og andre aktiviteter i Rauland flotte natur. Gjester som kun er med, og ikke vil ri er selvfølgelig hjertelig velkomne.

I praksis fungerer våre rideleirer som følgende: Det er ankomst og informasjon søndag ettermiddag. Deretter undervises 2 økter ridning (90 min) og en teoritime hver dag fra mandag til fredag lunsj. Uken avsluttes fredag formiddag med en økt som gjerne kulminerer i en konkurranse eller lignende, deretter inviterer vi til lunsj før avreise.

Generelt legges uken opp med varierte aktiviteter etter nivå og ønsker, og undervisningen rettes mot sprang, dressur, turridning og feltritt (for øvede ryttere). Det er fullt mulig å ta med egen hest. 

Bespisning sørger deltagerne for selv, og mat er ikke innlagt i prisen på våre rideleirer. Våre hytter er tilrettelagt med gode kjøkkenmuligheter. Ridesenteret har egen hyggelig rytterstue, der ikke boende gjester kan spise medbragt mat.