Rideleir

Drømmer du om en uke med hest, flotte opplevelser, kombinert med ro og et avbrekk i hverdagen? Rideleir på Rauland er for alle aldre og nivåer og arrangeres uke 25, 26, 27, 30, 31 og 32.
I 2022 har vi rideleirer i uke 26 og 32 med full kost og losji inkludert i prisen. Priser for rideleir er kr 4200,-  i uke 25, 27, 30, og 31 (overnatting kan bestilles på senterets hytter i tillegg, men bespisning ordner dere selv).
Rideleir inklusive mat og overnatting fra søndag til fredag koster kr 6000,- (kun uke 26 og 32)

Ridesenteret i Rauland har som mål å skape kurs og leksjoner som er mest mulig tilpasset hver elev og der sikkerhet av ryttere og hester står i tråd med god undervisning og horsemanship. 

I år har vi også satt opp 2 kursuker for ryttere som ønsker 1 til 1 undervisning. Disse kursene er også tilrettelagt for para ryttere. Sjekk ut: https://fb.me/e/1QN1sz46z for mer informasjon.

Våre rideleirer tar inn kun 16 ryttere pr uke, og ved såpass få deltagere har vi mulighet til å tilpasse undervisningen svært godt. Vi har gode erfaringer med familier, ungdommer, vennegrupper, og har i snitt like mange ryttere på LB nivå og oppover, som vi har noe mer uerfarne ryttere.

Vi er et populært reisemål for alle aldersgrupper og nivåer grunnet vårt gode og skolerte hestemateriell, god undervisning der vi tar oss den tiden vi trenger, kombinert med aktuell teoriundervisning. Rauland byr også på flott natur, ro og et deilig avbrekk av en ellers stressende hverdag.

Mange har hytte i Rauland, og våre rideleirer kan selvfølgelig bestilles der man bor privat. Ellers tilbyr vi overnatting i våre flotte hytter på stedet, som et tillegg i prisen. Her er det muligheter for å ta med familien eller venner på hyttetur og kombinere oppholdet med ridning, hyttekos, sosialt samvær og andre aktiviteter i Rauland flotte natur. Gjester som kun er med, og ikke vil ri er selvfølgelig hjertelig velkomne.

I praksis fungerer våre rideleirer som følgende: Det er ankomst og informasjon søndag ettermiddag. Deretter undervises 2 økter ridning (90 min) og en teoritime hver dag fra mandag til fredag lunsj. Uken avsluttes fredag formiddag med en økt som gjerne kulminerer i en konkurranse eller lignende, deretter inviterer vi til lunsj før avreise.

Generelt legges uken opp med varierte aktiviteter etter nivå og ønsker, og undervisningen rettes mot sprang, dressur, turridning og feltritt (for øvede ryttere). Det er fullt mulig å ta med egen hest. 

Bespisning sørger deltagerne for selv, og mat er ikke innlagt i prisen på våre rideleirer. Våre hytter er tilrettelagt med gode kjøkkenmuligheter. Ridesenteret har egen hyggelig rytterstue, der ikke boende gjester kan spise medbragt mat.