Den nye siden vår er under opparbeiding og mangler noe informasjon foreløpig. Gi beskjed om du lurer på noe!

FAQs – Frequently asked questions

Vi har listet opp noen av spørsmålene som ofte dukker opp i henvendelser til Ridesenteret i Rauland.
Om spørsmålet ditt ikke vises i listen under, ta gjerne kontakt.

1. Er det mulig å få ri på tur?
2. Arrangerer dere fjellturer? 
3. Arrangerer dere kanefart eller kjøreoppdrag med hest og vogn? 
4. Er det mulig å leie hest og ri alene?
5. Hva er nedre aldergrense på leksjoner?
6. Hva utstyr og bekledning trenger man?
7. Er hestene snille?
8. Hva kreves av meg for å ri på feltrittsbanen?

 

1. Er det mulig å få ri på tur?

Det er mulig å ri timesturer i nærområdet rundt Ridesenteret utenom snøsesongen. Dette kan organiseres for de fleste nivåer, men noe basis kunnskap må man inneha. Det går også ann for nybegynnere å bestille 20-30 min ridning på bane, der man lærer det mest grunnleggende, for deretter å ri ut på tur. Alt med instruktør. Turridning har samme priser som privattimer.
Turer lengre enn en time, kan arrangeres på forespørsel.

2. Arrangerer dere fjellturer?

Nei, dessverre. Vi arrangerer ikke lengre turer på Hardangervidda med overnatting ute. Sjekk www.fjellhest.no for tilbud på slike turer.

3. Arrangerer dere kanefart eller kjøreoppdrag med hest og vogn?

Nei, dessverre. Vi har kun ridehester og kursvirksomhet rundt ridning.

4. Er det mulig å leie hest og ri alene?

Nei, dessverre. All ridning er med instruktør, selv om du er erfaren.

5. Hva er nedre aldergrense på leksjoner?

Vi har for så vidt ingen nedre aldersgrense, men vil anbefale ridning hovedsakelig fra 5-6 år og oppover. For å lære og ri på de organiserte kursene som rideskole, weekendkurs og sommerkurs må man ha litt lengde, styrke, balanse og relativt god motorikk. I tillegg er det en fordel om man er vant med å ta undervisning. Dette er varierer etter alder og modning, og finnes ingen helt fasit på. For privatleksjoner kan vi tilpasse litt mer, og det er mulig og gi barna en «hesteopplevelse» uten at lista ligger så høyt.

6. Hva utstyr og bekledning trenger man?

For så vidt ikke noe spesielt trengs i førsteomgang, bortsett fra riktig fottøy. En sko med litt støtte over ankelen og markert hæl er et krav. Deretter har vi hjelmer til utlåns, selv om vi anbefaler at elevene har sin egen hjelm etter hvert. Vester kan lånes, men vi synes at det er like greit og lære ridning uten vest, da denne faktisk forstyrrer balansen og styrkeforholdet vårt i overkroppen som utrent rytter. Når vi derimot starter sprangleksjoner fra 60 cm og oppover, skal alle ha vest på. 
Ellers anbefaler vi en litt tettsittende bukse, uten altfor store sømmer og ellers klær etter temperatur. Hårstrikk til de med langt hår.

7. Er hestene snille?

Dette får vi ofte spørsmål om 🙂 
Selvfølgelig er hestene snille, vi har gode hester til alle nivåer. Men hester er hester med ulike personligheter, og de lever med mange mennesker med mer eller mindre forståelse for deres behov og kroppsspråk. Vi skal alltid være observante på at de også kan være slitne av mas, og at situasjoner utenfor vår kontroll kan oppstå. Husk at stallen er hestenes hjem, og vi er besøk hos de.

8. Hva kreves av meg for å ri på feltrittsbanen?

Feltrittsbanen ligger 5 km fra Ridesenteret, det innebærer at rytterne må ri ganske langt på hovedveien for å komme dit. Våre hester er trafikksikre, men ridning langs bilvei vil alltid innebære en viss risiko som rytterne må mestre. I tillegg må man ha ganske godt balanse i 2 punkt sits på ulikt underlag. Hestene «våkner også godt til liv» ute i terrenget, så man må være forberedt på litt mer fart og spenning! Noe sprangerfaring må man ha, ellers finnes det hinder av ulik høyde og vanskelighetsgrader.