Rideskole

Rideskolen er et kurs med en ukentlig fast leksjon som følger skoleåret. Ved påmelding i rideskolen binder man seg for hele sesongen eller etter forhåndsavtale et fast antall uker. Det blir tilrettelagt for alle nivåer og aldersgrupper, fra 5 år og oppover. For våre minste elever (fra 5 – 8 år) har vi ponnileksjoner som har et litt kortere og enklere opplegg. Se her for fagplan.


Informasjon til rideskoleelever og kursdeltagere ved Ridesenteret i Rauland!

Restriksjoner på grunn av Covid-19 viruset har ført til en delvis driftstans hos oss.
Helsedirektoratet sammen med Norges Idrettsforbund (NIF) kom onsdag 1. april ut med nye retningslinjer for organisert idrett. Vi kan starte opp igjen rideskolen  (Se info om rideskolen her) og private leksjoner på grupper med maks 5 personer. Dette under egne strenge vilkår (Les vilkårene her).

Foreløpig kan vi kun tilby leksjoner for elever fra Vinje, Seljord, Kviteseid, Tokke, Fyresdal, Nissedal, Midt-Telemark, Hjartdal, Notodden, Bykle og Tinn. Disse kommunene har fra 30. mars et forbud mot innreise fra andre kommuner i Norge, som et smittevernstiltak. Se mer info her.

Hyttene er foreløpig dessverre stengt for overnattingsgjester

Anlegget er ikke stengt for oppstallører, ansatte eller besøkende, men vi ønsker minst mulig besøk i perioden vi har restriksjoner på drift.

Husk :
– Syke personer må holde seg hjemme.
– Weekendkurs som er booket til og med mai 2020, kan ombookes til sommer/høst om man ønsker.

– Ta gjerne kontakt vedrørende kurstilbud i sommer! Vi håper på bedre tider snart, og vil gjerne skreddersy et kurstilbud for dere, som følger alle krav og restriksjoner som måtte utfordre oss denne vanskelige tiden. 

For spørsmål ta kontakt med Sigrid på tlf 90435699 eller sigrid@ridesenteretirauland.no 

 

Ridning er en sunn og spennende idrett!

Ridning er en teknisk spennende sport som er karakterbyggende, i tillegg til at det trener balanse og koordinasjon. Ridning har også veldig god effekt på trening av stabilisering og styrke rundt kjernemuskulatur og trener oss på god holdning! Hester har også en god mental effekt da vi må trene forståelse, empati, lederegenskaper, beslutnings- og reaksjonsevne. Det er forsket mye på hest og den effekt det gir barn og ungdom:

”Hestejenter er selvstendige, beslutningsdyktige og ser lyst på fremtiden, viser nyere forskning. Å tilbringe oppveksten i stallen kan fremdyrke lederegenskaper i voksen alder, mener forfatter og veterinær Anne Viken.” Se nærmere på hva spennende forskning sier om hestejenter som tilbringer mye tid i stallen: http://aktiviteterforbarn.no/artikkel/forskning-viser-at-hest-er-best

Priser og vilkår:

Rideskole 90 min – Kr 220,- pr uke

Rideskole ponnileksjoner 45 min – Kr 200,- pr uke

Rideskolen holder fri i skoleferier og ved alle røde kalenderdager.

Ikke oppmøte på timer gir ikke refusjon, men kan tas igjen på andre leksjoner etter avtale med instruktør.

Supertilbud!

2 rideskoletimer pr uke – Kr 320,- pr uke (kun kr 100,- for time nr 2)

10% familierabatt ved søsken eller foreldre/barn relasjoner (gjelder ikke 2. time pr uke) ”Drop in” – Kr 300,-

VELKOMMEN TIL EN SPENNENDE SESONG PÅ RIDESENTERET I RAULAND!